Aktuellt

Qigong på Selma nätverks kick-off

På torsdag 10/9 har vi qigong med tjejerna från Selma – kvinnligt nätverk för företagare på Ekerö ( se mer på facebook.com/selmanatverk) Då tränar vi en blandning av olika qigongformer i Svartsjö slotts vackra omgivning

Seniorqigong i Ekebyhovs slottspark på onsdagar kl. 09.00-10.15

Qigong, där ”qi” står för livskraft eller energi och ”gong” för metod, är en träningsform där man genom avslappning, naturlig andning och naturliga rörelser tillför livsenergi (qi) till kroppen.
Seniorqigong är en passande träning för dig som vill bibehålla och förbättra din spänst, balans och vitalitet. Dess kombination av stillhet och rörelse är välgörande för både den fysiska och mentala hälsan och ökar kroppens förmåga till självläkning och återhämtning.
Den motverkar åldrandeprocesserna, stärker hjärnfunktioner och immunförsvaret, stimulerar och stärker muskler, leder och senor, förbättrar energi- och blodcirkulation samt motverkar nedstämdhet, verk och sömnlöshet.
Man tränar både kropp och sinne och tar hjälp av intention. Rörelserna är lugna och mjuka och utförs stående (med sittpauser när du behöver det). De varvas med stunder av avslappning och stillhet. Inga krav på varken god kondition eller förkunskaper.

Vi tränar på onsdagar kl.09.00 – 10.15. Förutom grunderna i qigong lär du dig att samla energi direkt från naturen och utföra självmassage. Du deltar på dina egna villkor och vilar när du behöver. Vi tränar i en liten grupp och är noga med att hålla avståndet och komma till träningen bara när vi, bortsett från eventuella ålderskrämpor, i övrigt är helt friska. Kostnad: 100 kronor per gång. Skicka en sms-anmälan (eller ring om det blir svårt) till Ann på 0707- 989868 kvällen innan eller senast 1,5 timme före träningen. Löst sittande kläder är att föredra. Ta gärna med ett sittunderlag och något att dricka (helst té för snabbare utrensning av kroppen). Samling vid de höga lindarna vid dansbanan. För uppdateringar och ändringar vid dåligt väder gå in på (eller be någon om hjälp med det) https://www.facebook.com/qigongpamalaroarna/ Varmt välkomna!

https://www.facebook.com/qigongpamalaroarna/

Hjärtligt välkomna!
Ann Stein Tirul
Return to Nature AB

Qigong på Rosenhill torsdagar kl. 10.00–11.15

Obs! Ej 6/8

Från och med 30 juli 2020 har vi återkommande qigongträning av olika qigongformer ute i Rosenhills trädgård. Förutom grunderna i qigongen lär du dig på ett medvetet sätt samla energi från naturen och utföra självmassage. Övningarna utförs stående (med sittpauser om du behöver det) och varvas med stunder av avslappning och stillhet. Inga krav på varken god kondition eller förkunskaper. Passar alla åldrar som kan träna i stillhet och tystnad.
Kostnad: 70 kr för att prova på och 120 för fortsättningen med 20 kr rabatt för pensionärer och ungdomar upp till 25 år. Skicka en sms- anmälan till Ann
på 0707- 989868 helst kvällen innan, men senast 2 h före träningen. Löst sittande kläder är att föredra. Ta gärna med ett sitt- eller liggunderlag. Vi
håller avståndet. För uppdateringar och ändringar vid dåligt väder går in på https://www.facebook.com/qigongpamalaroarna/

Hjärtligt välkomna!
Ann Stein Tirul
Return to Nature AB
http://returntonature.se/ https://www.facebook.com/returntonature.se

Qigong i Ölsta Folkpark

Kom och unna dig en stund för dig själv. Rör dig som ett träd och samla energi direkt från naturen. Vi går systematiskt genom hela kroppen. Övningarna utförs stående (med sittpauser om du behöver det) och varvas med stunder av avslappning och stillhet. Alla pass avslutas med självmassage. Medta gärna ett sitt- eller liggunderlag och något varmt att dricka efteråt för snabbare utrensning av kroppen. Inga krav på varken god kondition eller förkunskaper. Passar alla åldrar som kan träna i stillhet och tystnad. Löst sittande kläder är att föredra. Vi tränar utomhus (under taket vid regn) och helst barfota eller i skor med böjliga sulor.

Det är alltid gratis att prova på. Väljer du att fortsätta träna kostar det 100 kr/gång för ungdomar upp till 20 år och pensionärer samt 120 kr för övriga. Skicka en sms-anmälan inför varje pass till Ann på 0707-989868 helst kvällen innan men senast 1,5h före passet.

När? Fredagarna från och med 3 juli till och med 14 augusti. Tid: 10.00 – 11.30. Varmt välkomna!


Välkommen till en ny termin av qigongträning!

Du kan välja mellan följande alternativ:

  • Tisdagar from 21/1 kl. 12.00-13.30 på Ekuddsvägen 12, Ekerö
  • Torsdagar from 16/1 kl. 19.00-20.30 i Hönshuset, Bygärdesvägen 4, Kungsberga
  • Fredagar from 17/1 kl. 10.30-12.00 i Hönshuset, Bygärdesvägen 4, Kungsberga

Gratis prova-på i mån av plats (anmälan behövs).
För anmälan och vid frågor skicka ett sms med ditt namn, mobilnummer och mailadress till 0707-989868 eller maila annstein@returntonature.se.


Varmt välkomna!
Ann Stein Tirul


Vill du må bättre, lära dig grunderna i qigong och få med dig några enkla övningar som du kan göra när och var du vill? Kom och inspireras! Övningarna utförs stående (eller sittande) och varvas med stunder av avslappning och stillhet. Inga krav på varken god kondition eller förkunskaper. Du deltar på dina egna villkor. Löst sittande kläder och sköna varma strumpor är att föredra då vi tränar utan skor. Adressen är Herman Palms plan 3, 179 61 Stenhamra. Evenemangen är gratis och öppna för alla! Välkommen!

Retreatworkshop med frigörande dans, Qi Gong och Shinrin-yoku

Image may contain: shoes

När: Lördag 23 november 13.30-18.15

Var: Marikas Dans & Modestudio Döbelnsgatan 56, 11352 Stockholm

Kom och unna dig en stund för dig själv. Rör dig som ett träd, vind eller vatten. Skapa och dansa. Känn och upplev. Få inspiration och extra energi av rörelse och stillhet- i en dans med dig själv och naturen. Upptäck vad frigörande dans, Qi Gong och Shinrin-Yoku kan göra för just dig.

Alla är välkomna, även du som aldrig dansat, utövat Qi Gong eller mediterat innan. Denna härliga eftermiddag är investering i dig själv och ditt välmående. Den ger ny kraft till din kropp och själ, väcker din kreativitet och fördjupar din förmåga att känna in och lyssna på din kropp. Den skapar nya spår i din hjärna. Ett perfekt tillfälle att boosta dig själv inför höstens och vinterns mörkare och kallare tider. Ta chansen!

Du leds in i en dansresa med fria rörelser och medveten närvaro. Du blir guidad genom olika rytmer, får möjlighet att fördjupa din kroppsmedvetenhet och även teckna dina egna rörelser i färg för att väcka kreativiteten i dig.

Du kommer också att få möjlighet att testa några övningar från olika Qi Gong former framtagna för att förbättra energiflöde och motverka olika hälsobesvär, lära dig att göra energiinsamlingar och utföra självmassage. Du får tips om hur du, enligt TKM-Traditionell kinesisk medicin, på bästa sätt kan kombinera kost, stillhet och träning så att de motsvarar höst- och vinterförändringarna i naturen.

Med hjälp av en naturmeditation, inspirerad av både TKM och Shinrin-yoku ( skogsbad på japanska), få du chansen att fördjupa din kontakt med naturen och dig själv och stärka dina sinnen.

De flesta övningar utförs stående och varvas med stunder av avslappning och stillhet. Inga krav på varken god kondition eller förkunskaper. Du deltar på dina egna villkor. Löst sittande kläder och sköna strumpor är att föredra då vi tränar och dansar utan skor.

Vi avslutar dagen med avslappning och reflektion.

Varm välkommen!

Marika Hanson – diplomerad ledare i frigörande dans i mindfullness och grundare av Marikas Dans och Modestudio https://www.marikas.se/ och Marikas Flow https://www.marikasflow.se/

Ann Stein Tirul – certifierad Qi Gong instruktör och metodledare i Medicinsk Qi Gong, FaR (Fysisk aktivitet på recept) aktivitetsarrangör och ledare samt Naturterapi- och Shinrin-yokuguide och grundare av Return to Nature AB http://returntonature.se/

Kom och träna qigong!

När: Tisdagar fr.o.m 1 oktober kl. 12.00-13.30 och 18.00-19.30.

Var: Brf Ekeby föreningslokal på Ekuddsvägen 12, Ekerö  (15-23 min bussresa från Brommaplan och 650 m från Ekerö centrum)

Varför: Trött och ont i kroppen eller kry och vill behålla hälsan livet ut? Kom och se vad qigongen kan göra för just dig. Du kommer att få möjlighet att testa några övningar från olika qigongformer framtagna för att förbättra energiflöde och motverka diverse hälsobesvär, lära dig hur man gör en energiinsamling och utför självmassage. Du får tips om hur du, enligt TKM-Traditionell kinesisk medicin, på bästa sätt förbereder dig för höst och vinter.

Hur: Övningarna utförs stående (eller sittande) och varvas med stunder av avslappning och stillhet. Inga krav på varken god kondition eller förkunskaper. Du deltar på dina egna villkor. Löst sittande kläder och sköna strumpor är att föredra då vi tränar utan skor.

Pris: Gratis vid första tillfället i mån av plats (anmälan behövs), 1500 kr för 10 veckor (1200 kr för ungdomar under 25 år, familjemedlemmar, pensionärer, arbetslösa och deltagare med FaR- fysisk aktivitet på recept), drop-in 170 kr (140 kr med rabatt).

Anmälan: För anmälan och vid frågor skicka ett sms med ditt namn, mobilnummer och mailadress till 0707-989868 eller maila  annstein@returntonature.se

Varmt välkomna!                                 

Ann Stein Tirul

Qigong instruktör och metodledare i medicinsk qigong enligt Biyunmetoden,
FaR aktivitetsarrangör och ledare,
Naturterapiguide och grundare av Return to Nature AB
Ann Stein

Kom och träna medicinsk Qi Gong enligt Biyunmetoden med början den 7 maj på Ekerö !

Längtar du efter en träningsform som ger dig både extra lugn, energi och styrka och som du kan utöva var och när du vill? Kan Qi Gong med dess vackra och långsamma rörelser vara något för dig?

Från och med 7/5 kommer jag att lära ut Delfinkraftens Qi Gong och Stilla Qi Gong för stressreducering och avslappning, Jichu Gong och Senior Qi Gong för mer energi och vitalisering av kroppen, Fredskraftens Qi Gong speciellt framtagen för ungdomar och unga vuxna för inre lugn, hormonbalans och bättre självkänsla, men också andra Qi Gong former och TKM (Traditionell Kinesisk Medicin) enligt Biyunmetoden. Varmt välkomna och tack för att ni hjälper mig att sprida detta! Mejla mig gärna för mer information och anmälan på annstein@returntonature.se  eller smsa på 0707-989868 Tack! Vi hörs och ses!

Tiderna för prova på-tillfällena 7 maj i Brf Ekeby föreningslokal på Ekuddsvägen 12, Ekerö (15-23 min bussresa från Brommaplan och 650 m från Ekerö centrum) är följande :

Kl 10.00 -10.45 Senior Qi Gong
Kl 11.00-11.45 Jichu Gong                 
Kl 12.00-12.45 Delfinkraftens Qi Gong
Kl 17.00-17.45 Fredskraftens Qi Gong
Kl 18.00-18.45 Jichu Gong
Kl 19.00-19.45 Delfinkraftens Qi Gong

 (Obs! Dessa tider gäller bara för 7/5 och kommer ändras from 14/5. Se mer info nedan)

Kom och prova på en eller fler metoder för att få veta vad som passar dig. Varje metod lärs ut antingen under 7 tisdagar inklusive prova på-tillfället (ca 1,5h per gång) eller under en hel helg. Det kommer finnas möjlighet att delta i ytterligare gruppträngstillfällen längre fram.

Priset för Jichu Gong, Delfinkraftens Qi Gong och Fredskraftens Qi Gong är 1600 kronor med 300 kr rabatt för ungdomar under 18 år och pensionärer. Senior Qi Gong kostar 800 kronor. Kursmaterial (en CD med musik och instruktioner för hemmaträning och en bok eller ett kompendium) samt fika ingår i priset.

Preliminära tider för träningsperioden 14/5 – 18/6 på Ekerö är följande:

Senior Qi Gong  tisdagar kl 9.45-11.15

Jichu Gong  tisdagar kl 11.30- 13.00

Fredskraftens Qi Gong tisdagar kl 16.15-17.45

Delfinkraftens Qi Gong kl 18-19.30

Tiderna kan ändras efter deltagarbehov- och antal. Minimiantal deltagare per kurs är för närvarande 3 personer.

Att tänka på inför träningen:

Ha bekväma löst sittande kläder för optimal rörelsefrihet. Inga skor behövs men du kan ta med dig varmare strumpor vid behov. Rörelsedelen av träning utförs stående (med undantag för extra dagsbehov vid Senior Qi Gong och andra Qi Gong metoder). Träningen varvas med stunder av avslappning, stillhet och självmassage som med fördel kan utföras sittande.

Varmt välkomna!

Ann Stein Tirul  Instruktör i Medicinsk Qi Gong och metodledare i Biyumetoden

annstein@returntonature.se     sms 0707-989868